Milyen egy Nia óra?

Amikor eljössz egy táncórára, megtapasztalsz egy átfogó, holisztikus edzésmódszert, ami erőt, jó kondíciót, az egyensúly és a szépség érzetét adja Neked. 

Azzal kezdünk, hogy belépünk a térbe, tudatosan magunk mögött hagyjuk az egész napi rohanást és pörgést. A belépés egy kis rítus, ami bevezet abba, hogy a fejedben kavargó gondolatok elcsendesedjenek és Te azzal legyél, hogy megérkezz. A belépéssel képessé válsz kilépni a mókuskerékből és csak a pillanatra figyelsz. Húúú, nagyon jó érzés...

 

Aztán elkezdjük a bemelegítő részt. Ez mindig más, aktiválod az izmaidat, ízületeidet, az energia elkezd áramlani – Benned. Itt tudatosan eldöntheted, hogy mennyire finoman, vagy dinamikusan akarsz aznap táncolni, vagyis mozgatni a tested.

 

Ezt követi egy cardio fázis, a zene ritmusa, party hangulata csábít az intenzívebb mozgásra, hogy többet adj bele. Ebben a részben már vannak harcművészeti elemek, tae kwon do alapú rúgások és ütések. Táncos alapokon precíz, erőteljes mozdulatok. A Yin és Yang energia áramlik. A gyors, gyakran ismétlődő váltások két mozdulat között nemcsak fizikai, hanem szellemi tréninget is adnak Neked. A váltakozások a szabályos és szabad mozgások között attraktívvá, kifejezővé teszik a mozgásodat és nem csak a Tiedet, hanem a többiekét is, észre fogod venni a csillogó szemeket és az izzadt arcokat.

Ezután jön a levezetés, lemegyünk a talajra, amit a Niában „floorplay”-nek, hívunk. A talajon végzünk nyújtó, lazító gyakorlatokat, jóga ászanákat, relaxálunk.

 

Az óra utolsó fázisa a kilépés, amikor tudatosan visszatérsz a mindennapi életedbe és magaddal viszed mindazokat a pozitív tapasztalásokat, amiket a táncóra alatt megéltél.

Az örömmel és felszabadultsággal végzett mozgás megtapasztalása kihat az életed minden területére. Magaddal viszed az órán megtalált tápláló életenergiát a munkádba, a családodba, az emberi kapcsolataidba - az életed részévé lett.

 

KÓSTOLJ BELE A NIÁBA, GARANTÁLOM,
NEM FOGOD MEGBÁNNI!